Hana Hegerová- Mlýnské kolo v srdci mém

19.10.2010 13:54

Včerejšek byl pro mě jedním z těch neobyčejných dnů, které v člověku silným zážitkem zanechají nesmazatelnou stopu, která se hluboko vryje do srdce. Nemohla jsem se dočkat večera a toho, až odhodím všechny starosti za hlavu a budu se moc věnovat tomu, na co se těším již od 14. října. Uvařila jsem si výborný bylinkový čaj, připravila pohodlné sezení a pustila si nové album Hany Hegerové- Mlýnské kolo v srdci mém..

 Již několik dní před tím jsem četla názory nejrůznějších posluchačů a byla jsem z nich mírně rozpačitá, a tak i přes všechna očekávání a obdiv k paní Hegerové jsem tlačítko play na přehrávači stiskávala mírně chvějící se rukou. Avšak po několika prvních písničkách jsem věděla, že mé obavy byly úplně zbytečné.

Krátce a výstižně řečeno, jsem nadšena a ohromena. Cd je naprosto dokonalé. Vůbec nesouhlasím s tím, že Hanu Hegerovou zrazuje hlas, jak jsem již mnohokrát někde četla. Přestože výslovnost možná někde mírně pokulhává a věk je samozřejmě znát, rozhodně to na mě nedělá dojem nepatřičnosti. Právě naopak se mi zdá, že spoustu písní zpěvaččino stáří jen a jen podtrhuje. Jestli měla album teď nebo již před deseti lety,v je celkem sporná otázka, na kterou lze těžko odpovědět, ale já pevně  věřím, že právě teď je to správně, už jenom z toho důvodu, že nyní se k tomu zpěvačka odhodlala a že cítila, že je ten správný čas. Nám všem nezbývá nic jiného než ji obdivovat, protože natočit v 80 letech takovéto skvostné album, si ani nic jiného nezaslouží..

Všechny písničky jsou krásné a nabité silnými emocemi, které člověka nemohou nechat chladným.Je v tom krása, prožitek a neskutečná síla. Neskutečný, jedinečný typický projev dámy s velkým D. Každá písnička je velice osobitá a jedinečná a přesto se všechny nádherně doplňují a tvoří dokonalý celek..

*

Nyní sedím a píši tenhle článek a při tom poslouchám nové cd znovu. Nemohu si pomoci, ale zdá se mi, že že písničky se mi chtě nechtě zadírají pod kůži víc a víc a já se nemůžu zbavit dojetí a zvláštní melancholie. Stává se mi to skoro pokaždé, když poslouchám nějaké pro mě nové cd od paní Hegerové ( teď už snad mám skoro všechny), ale tohle je něčím zvláštní, něčím jedinečné a já se nemohu zbavit smutku a lítosti nad tím, že toto cd je už úplně poslední, že Haně Hegerové je již skoro 80 let, že její úžasná kariéra zpěvačky s jedinečným hlasem a projevem jednou  zkončí.. Ale to je život..  Moc přeji této jedinečné dámě spoustu radosti, pohody, lásky jejích blízkých a hlavně zdraví, protože to je obzvláště v tomto věku jednou z nejdůležitějších věcí.

Diskusní téma: Hana Hegerová- Mlýnské kolo v srdci mém

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode