Půjde na hrad královna nebo šašek?

07.01.2013 18:37

Dovolila jsem si na své stránky zkopírovat příspěvek pana J. Menděla, protože mě velice zaujal.

Myslím si, že je vše krásně napsáno, se vším souhlasím. Doufám, že už jsou lidé natolik zralí, aby volili srdcem i rozumem koho skutečně chtějí. Ať už dáte hlas komukoli, doufám, že tato volba půjde skutečně z vás a nejen z toho, kdo podle údajných statistik má nebo nemá šanci vyhrát. Sice zjišťování informací o kandidátech, poslouchání rozhovorů s nimy atd. zabere spoustu času, ale když si dokážeme dělat čas na milion dalších věcí, tak by troška zodpovědnosti neuškodila. Sice je jednodušší zvolit toho, který na nás kouká z bilbordu na každém rohu (zvláštní, že některým stačila k získání podpisů jejich osobnost, jiní k tomu potřebovali, jak jsme ostatně zvyklí při každých volbách,miliony vyhozených peněz za svou osobní reklamu- co naplat, některé zboží bez reklamy nikdo nekoupí), ale zajímalo by mě, jak dlouho pak lidem vydrží neremcat a nenadávat (remcání však máme v české povaze a jak zpívá Tomáš Klus "probíhaj všechny nepokoje někde v pajzlu u piva" a kdyby náhodou se něco změnilo, budem snad nadávat na to, že není na co nadávat :-( ).
Věřím v dobro a věřím v to, že morální osobnost v čele národa je pro nás mnohem důležitější než "velcí politici", kteří si zas budou jen hrabat do kapes, honit svoje ego vysokou funkcí a dokazovat příslušníkům jiných politických stran, že oni jsou prostě nejlepší.

 

ZDROJ : www.facebook.com/notes/honzik-juanito-angel/p%C5%AFjde-na-hrad-kr%C3%A1lovna-nebo-%C5%A1a%C5%A1ek/10151299873997936, příp. www.andelevmychvlasech.cz/clanky/novinky/pujde-na-hrad-kralovna-nebo-sasek-.html

"PŮJDE NA HRAD KRÁLOVNA NEBO ŠAŠEK?

Úvod: Jan Menděl, překladatel a spoluadministrátor těchto stránek a článků Lorny Byrne, napsal článek o tom, proč podporujeme kandidaturu Táni Fischerové do úřadu prezidenta ČR.

Jak se nazadržitelně blíží čas prezidentských voleb, přestává veškerá legrace. Je na čase zanechat vtipů, na chvíli se ztišit a opravdu se zamyslet nad tím, co skutečně chceme. Chceme dalšího panáka z billboardů s vyleštěnou kampaní a předpřipravenými hesly nebo vyzrálou osobnost, která říká, co si opravdu myslí, a ne to, co si myslí, že chtějí ostatní slyšet? Nebylo už dost těch trapných kampaní, kde se jeden kandidát vyzdvihuje nad druhým, slibuje nesplnitelné a hlásá něco krásného, co se ale absolutně neslučuje s jeho dosavadními skutky a chováním? Při vší úctě, jsme opravdu tak blbí, abychom na to znovu skočili? Chceme další nadýmající se ego, které se vehementně dere dopředu, aby se mohlo předvádět a vegetovat na slunci, nebo chceme pokorného moudrého člověka, který je připraven se obětovat ve službě národu? Měl by být prezidentem člověk, který celý svůj život dbal především o svojí kariéru a úspěch, nebo člověk, který zasvětil velkou část svého života nezištné práci a pomoci druhým? Kdo bude lepším (a výstižnějším) symbolem českého lidu? Vychytralý politik nebo moudrý humanista?

Už mě nebaví poslouchat ty dokola se opakující kecy o tom, jak prezident musí být zběhlý politik. Zběhlých politiků je plný celý západní svět a podívejme se na to, v jakém je stavu?!  Jestli naše společnost něco potřebuje, pak je to právě úbytek politiků a přírůstek lidí, kteří jsou lidští.  Mnoho z nás už má dost lživých reklam, strategií a kampaní, které mají za cíl jen zmanipulovat dav tam, kde ho chtějí mít. Přestaňme už konečně tolerovat to, co většina z nás tolik nesnáší, ale na co jsme si už tak zvykli, že jsme vůči tomu flegmatičtí a co snad i mnoho z nás začíná považovat za standard. Vykašleme na to, co nám ze všech stran servírují média a lživé spoty, a zamysleme se zdravým selským rozumem nad tím, který kandidát se skutečně liší, čím se líší a o čem to vypovídá...

Táňa Fischerová je silná  a charakterní žena, která nemá potřebu se nikam cpát, něco si dokazovat nebo se někomu zalíbit.

Kandidáturu na prezidenta přijala na základě žádosti mnoha lidí, a to ne proto, že to imponovalo jejímu egu, ale protože to vnitřně cítila jako morální povinnost vůči lidem, kteří do ní vložili svou důvěru. Její život by byl jistě mnohem klidnější a pohodlnější, kdyby žádost lidí tehdy odmítla. Ale ona jí neodmítla a obětovala se proto, abychom my občané nemohli znovu remcat, že jsme tam neměli nikoho, kdo by byl pro nás morálně přijatelný!

Paní Fischerová je velmi chytrá a vzdělaná, ale především je velmi moudrá. Vzdělání a inteligence se dají určitou chvíli předstírat, ale moudrost ne. Hlava státu jako jakýkoliv jiný symbol moci a nadřazenosti musí  být moudrý. Už jsme snad zapomněli na to, co nás učily pohádky? Lidé se vždy měli dobře v zemi, které vládl moudrý panovník.

Zatímco se ostatní kandidáti snaží neustále všechny přesvědčit o tom, že oni jsou ti správní, Táňa se o nic takové nepokouší. Jednoduše ukazuje, kdo je, čemu věří a co chce a nabízí sama sebe do služby státu. Nikomu nepodlézá, nikomu se nesnaží zalíbit. Jedinou kampaň, která probíhá v jejím jménu, dělají lidé nezávisle na ní, lidé, kteří jí věří, které inspirovala a nadchla.

Táňa Fischerová umí nádherně mluvit a narozdíl od většiny kandidátů je kvalitní nejen forma jejích slov, ale také vnitřní obsah a náboj. Zná svoje přednosti i svoje slabiny a nebojí se je ukázat, mluvit o nich, přiznat je, aniž by u toho zaváněla falešnou skromností, svatouškovstvím nebo puritánstvím. Je hluboce humánní a žádné  lidské téma jí není příliš cizí nebo vzdálené. V životě si prožila svoje a už je dost stará na to, aby hrála hry a používala triky citově a duchovně nevyzrálých lidí.

Z Táni vyzařuje přirozená autorita, která budí ve slušných lidech respekt, neboť člověk podvědomě cítí, že tato paní žije to, co káže.  Zároveň, jak se během předvolebních rozhovorů ukázalo, se umí velmi razantně ozvat, oponovat a argumentovat, aniž by u toho ztratila svojí přirozenou eleganci a vyrovnanost.

Táňa má v sobě něco, po čem jsme toužili a na co jsme čekali celá desetiletí. Svým chováním a svojí skromností a charakterem dokáže lidi inspirovat. Bez peněz a bez řízené organizace inspirovala tisíce lidí k tomu, aby pro ní sbírali podpisy pod petici. Žádný jiný kandidát nevyvolal takovou vlnu dobrovolnosti a nezištné lidské aktivity jako právě ona!

A ještě jedna důležitá věc. Táňa Fischerová je člověk, který vyznává a především žije duchovní hodnoty. Je dost zkušená a moudrá na to, aby nepodlehla třpytivé iluzi materialismu a peněz. Neklaní se penězům ani jejich vlastníkům. Ví, co je v životě opravdu důležité, a nebojí se o tom mluvit. Je odvážná a její odvaha je inspirací nám všem. Však už samotný fakt, že se svými názory, svojí filozofií a svojí životní pravdou se vydala na pole mediální manipulace, agresivních kampaní, ostrých loktů a brutálního materialismu, připravena čelit zesměšnování, nepřímým urážkám a výsměchu, je pro mě nezvratným důkazem její neuvěřitelné odvahy, která mě bude, ať už tenhle celý kolotoč skončí jakkoliv, do smrti inspirovat a dodávat mi sílu v těžkých chvílích.  Táňa Fischerová je už teď pro mě královna lidských srdcí, která se vydala se zapálenou svíčkou proti davu světložroutů, aby nám znovu připomněla, jak je důležité stát si za svým přesvědčením a následovat svoje srdce.

Akce kolem sběru podpisů pro Táňu ukázala, že v naší zemi jsou tisíce a tisíce lidí, kteří jsou připraveni vystoupit z davu a skutečně se zasadit o to, aby nastala nějaká opravdová změna. Proto pevně věřím a do poslední chvíle věřit budu, že je možné, aby se Táňa Fischerová stala první českou prezidentkou!

Jan Menděl"

 

https://prezidentkatf.cz/assets/files/propagace/200x120-TF.gif

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode